G-REE75J2CPG
HomeTips og feilsøkingHva skjer når du blokkerer et nummer på Android og iPhone?

Hva skjer når du blokkerer et nummer på Android og iPhone?

Ikke alle samtaler er ment å være underholdende. Jeg kan forestille meg de negative tankene du kan få når du blir oppringt av en person som irriterer deg. Heldigvis kan du blokkere numre på både Android og iPhone. Men hva skjer når du blokkerer et nummer, og får den andre personen vite om det? Svaret finner du her. La oss komme i gang.

Hva skjer med anropene når du blokkerer noen?

Når du blokkerer et nummer, påvirkes hovedsakelig vanlige telefonsamtaler. Når du blokkerer et nummer på Android eller iPhone, vil du ikke motta vanlige anrop fra det. Det vil si at anrop fra det blokkerte nummeret avvises automatisk.

I noen nettverk blir anropene sendt til telefonsvareren, men slapp av, du vil heller ikke motta varslinger på telefonsvareren. Det er altså det samme som å ikke motta anrop i det hele tatt. Kort sagt, ved å blokkere et nummer hindrer du vedkommende i å ringe deg.

Blokkering av kontakt er imidlertid bare effektiv i én retning. Det vil si at du fortsatt kan kommunisere med den blokkerte personen fra din side, noe som betyr at du kan ringe vedkommende selv om du har blokkert ham eller henne.

Blokkere samtaler

Tips: Sjekk ut 10+ måter å fikse at iPhone ikke mottar samtaler, men kan ringe.

Hva skjer med meldinger etter at du har blokkert et nummer?

Den neste store effekten av å blokkere et nummer er på SMS-meldinger. Når du blokkerer et nummer på Android eller iPhone, kan ikke dette nummeret sende deg en vanlig tekstmelding (SMS eller MMS). Selv om meldingen sendes fra avsenderens side, vil du ikke motta meldingen.

Meldinger har, i likhet med samtaler, en enveis effekt. Du kan sende meldinger til den blokkerte personen, men du får ikke svar fra den blokkerte kontakten.

Blokkeringsnummer for meldinger

Hvilke andre apper påvirkes

Blokkering av et nummer via Telefon-appen, Kontakter eller Innstillinger påvirker bare vanlige anrop og meldinger på Android. Det blokkerte nummeret kan fortsatt kontakte deg i andre apper som WhatsApp, Facebook Messenger, Snapchat, Instagram osv. Du må blokkere personen separat i disse appene.

Les også:  Slik endrer du videohastigheten i Android og iPhone

På iOS er det imidlertid litt annerledes, ettersom det også påvirker FaceTime og iMessage. Det vil si at det blokkerte nummeret ikke kan sende deg FaceTime- eller iMessage-meldinger på iPhone. Du vil heller ikke motta e-post fra den blokkerte kontakten i Apple Email-appen hvis det er knyttet en e-post-ID til den blokkerte kontakten.

Bortsett fra FaceTime, iMessage og e-post påvirkes ingen andre apper på iOS. Du kan fortsatt motta meldinger og anrop fra den blokkerte personen i andre apper som WhatsApp, Instagram osv.

Tips: Lær hvordan du bruker FaceTime-koblinger til å ringe personer.

Hva skjer når den blokkerte personen ringer deg?

Når en blokkert kontakt prøver å ringe deg, vil vedkommende høre forskjellige ting avhengig av hvilken operatør du har. Noen vil for eksempel bli møtt av forhåndsinnspilte meldinger som at nummeret er opptatt, at nummeret ikke kan nås, at nummeret ikke kan ta imot anrop osv., mens andre vil høre én ringetone før samtalen kobles fra automatisk.

Vet den andre personen at du har blokkert dem?

Egentlig ikke. For det første fordi de vil høre forhåndsinnspilte meldinger når de ringer deg, og meldingene deres vises også som sendt. For det andre får ikke kontakten beskjed eller melding om at du har blokkert dem. Etter noen få forsøk kan det imidlertid hende at de skjønner at noe er galt.

Slettes et nummer fra kontaktene dine når du blokkerer det?

Nei, det gjør det ikke. Blokkering av et nummer sletter det ikke fra kontaktene dine. Hvis du bestemmer deg for å oppheve blokkeringen av nummeret i fremtiden, vil det fortsatt være tilgjengelig i kontaktene dine.

Hva skjer når du opphever blokkeringen av et nummer?

Når du har opphevet blokkeringen av et nummer, vil kontakten igjen kunne ringe og sende deg meldinger. Du vil imidlertid ikke motta meldingene som ble sendt da nummeret var blokkert. Du kan heller ikke se samtaleloggen for det blokkerte nummeret etter at du har opphevet blokkeringen.

Les også:  Topp 6 måter å fikse Samsung Galaxy Phone fast i flymodusfeil på

Slik blokkerer du et nummer på en Android-telefon

1. åpne telefonappen på Android-telefonen din.

2. Trykk på kontakten du vil blokkere. Du må kanskje trykke på profilbildet for å åpne kontakten.

Blokkeringsnummer Android-telefonapp

3. Trykk på ikonet med tre prikker og trykk på alternativet Blokker nummer.

Blokkeringsnummer Android-telefon

Slik opphever du blokkeringen av et nummer på en Android-telefon

1. Åpne telefonappen.

2. Trykk på ikonet med tre prikker og velg Innstillinger.

Innstillinger for blokkeringsnummer Android-telefonapp

3. trykk på Blokker numre. Her ser du listen over blokkerte numre. Trykk på X- eller -ikonet ved siden av kontakten du vil oppheve blokkeringen for.

Opphev blokkering av blokkeringsnummer Android

Tips: Sjekk ut andre måter å oppheve blokkeringen av et nummer på en Android-telefon.

Slik blokkerer du et nummer på iPhone

1. Start telefonappen på iPhone.

2. Åpne kontakten du vil blokkere. Bla nedover på kontaktinformasjonsskjermen og trykk på Blokker denne innringeren.

Sperre nummer på Iphone

Slik opphever du blokkeringen av et nummer på iPhone

1. Åpne Innstillinger-appen på iPhone.

2. gå til Telefon og Blokkerte kontakter.

Blokkeringsnummer iPhone-kontakter

3. Du vil se alle de blokkerte numrene. Trykk på Rediger øverst og trykk på (-) Fjern-ikonet ved siden av nummeret du vil oppheve blokkeringen av.

Opphev blokkering av nummer på iPhone

Si farvel til uønskede anrop

Jeg håper du har fått svar på alle spørsmålene dine om hva som skjer når du blokkerer et nummer på Android eller iPhone. Hvis du ikke ønsker å gå så langt som å blokkere noen, kan du dempe et nummer på iPhone og Android. Og hvis du bare vil blokkere spam-anrop, kan du gjøre det ved hjelp av funksjonen Stille ukjente innringere på iPhone.